Maszyny

Wybrane produkty

DIVISTAR H dzielarka hydrauliczna
Dzieli kawałki ciasta od 4 do 24 kg na 12-24-48 prostokątnie ukształtowanych kęsów. Automatyczny cykl pracy, elektronicznie kontrolowane ciśnienie ciasta.
DIE/37-DIE/37M dzielarka hydrauliczna dająca sześciokątne kształty
Dzieli odpowiednio kawałek ciasta o wadze do 3,8 i 5 kg na sześciokąty o bokach 57 lub 60 mm. Automatyczny cykl pracy i elektronicznie kontrolowane ciśnienie ciasta.
DB2 FA dzielarko-zaokrąglarka
Dzięki maszynie otrzymuje się okrągłe bułki. Automatyczny cykl pracy z elektronicznym panelem sterowania, 5 modeli dzielących kawałki między 14 a 52 porcje, waga porcji od 20 do 250 gr.
SP automatyczna wagodzielarka
Automatyczna wagodzielarka o dwóch komorach zasysających/dwóch tłokach. Szeroki zakres dostępnych modeli. Stosowana do precyzyjnego dzielenia na kęsy o określonej wadze i rozmiarze oraz do automatycznego podawania tych kęsów, może mieć czołowe albo boczne ujście. Występują modele od 40 do 3000 gr. Produkcja osiąga 3600 kęsów na godzinę, zbiornik ma pojemność ciasta od 90 do 280 kg.
DVP wagodzielarka
Automatyczna wagodzielarka z drgającym (oscylującym) tłokiem, specjalnie przeznaczona do luźnego ciasta, ale również do drożdży. Zbiornik wykonany jest ze stali nierdzewnej z pojemnością 160 kg, waga porcji ciasta od 100 do 1500 gr., jako opcja zaokrąglające urządzenie, produkcja 1800 szt./h.
AC zaokrąglarka stożkowa
Sześć modeli dostępnych z różnymi dodatkami. Maszyna ta służy do zaokrąglania kęsów ciasta i przygotowania ich do następnych etapów pracy. Poprzez nadanie kulistego kształtu oraz przez odbudowanie włókien rozluźnia ciasto i ułatwia pracę. Zależnie od wagi (od 40 do 3600 gr.) kęsy osiągają różnorodne kształty.
ECP międzygarownia
Używane głównie w automatycznych liniach do garowania kęsów po ich podzieleniu i zaokrągleniu, ale przed ostatecznym ukształtowaniem i wyrośnięciem, co zapewnia kontynuację cyklu produkcyjnego według określonego wcześniej rytmu. Modele są dostępne od 224 do 400 kieszeni. ECP jest to automatyczne urządzenie do wytwarzania i kontroli wilgotności oraz do ogrzewania.
CRUISE automatyczna wałkowarka do ciasta
Maksymalna pojemność ciasta to 30 kg, trzy cylindry w urządzeniu zamontowane są jako amortyzatory elastomeru przed wstrząsami, regulowane otwarcie od 4 do 20 mm. Konstrukcja ze stali nierdzewnej.
FOR formierki do bułek
Maszyna odpowiednia do produkcji wszystkich rodzajów okrągłych bułek o wadze od 20 do 1200 gr. Występuje w wersji 3 albo 4 cylindrowej. Występuje z podajnikiem ręcznym albo z wydłużoną taśmą podającą.
ULTRA wydłużaka do bagietek
Łagodnie modeluje porcje zrobione z wysoko uwodnionego ciasta, nawet z ostrymi zakończeniami “bouts pointus”, od 60 do 1500 gr. wagi. Elektronicznie regulowany cykl pracy, zapamiętujący do 36 programów.
FE wydłużarko-zaokrąglarka
Maszyna odpowiednia jest dla luźnego ciasta o wadze kęsa od 200 do 2000 g przy maksymalnej wielkości bochenków 400 mm. Wydłużaka ta ma wymienne urządzenia naciskające do bułek z wydłużonymi lub odciętymi bułkami. Maszyna składa się z zaokrąglarki AT współpracującej z wydłużarką FE.
EGR/1 automatyczny zespół do chleba i bułek
Odpowiedni dla wszystkich typów chleba, bułek okrągłych oraz długich od 40 do 600 gr., może pracować pojedynczym lub podwójnym nożem, boczne wyjście jako opcja, elektromechaniczny panel sterowania, produkcja 8000 szt./h.
EGR/2B automatyczny zespół do chleba i bułek
Odpowiedni dla wszystkich typów chleba, bułek okrągłych oraz długich od 25 do 1200 gr., może pracować pojedynczym lub podwójnym nożem, regulacja grubości porcji, boczne wyjście jako opcja, elektromechaniczny panel sterowania, produkcja 8000 szt./h.
PM automatyczny zespół do chleba
Maszyna przeznaczona do produkcji okrągłych bułek oraz luźnego ciasta o wadze od 30 do 800 gr. Jeden-dwa-trzy sposoby pracy, samodzielnie ustawia szerokość i grubość kęsów, sito, z tyłu pas wyjściowy, elektroniczny panel sterowania, maszyna produkuje 5100 szt./h, podłużne formy jako opcja. Występuje w wersji polakierowanej lub stali nierdzewnej.
PM/B automatyczny zespół do chleba
Maszyna przeznaczona do produkcji okrągłych bułek oraz luźnego ciasta o wadze od 17 do 800 gr. Jeden-dwa-trzy sposoby pracy, samodzielnie ustawia szerokość i grubość kęsów, podwójne sito, z tyłu pas wyjściowy, elektroniczny panel sterowania, maszyna produkuje do 8000 szt./h, posiada podłużne formy.
SF wałkowarka półautomatyczna
Odstęp pomiędzy wałkami rolującymi jest regulowany i wynosi od 0,2 do 40 mm i jest bardzo dokładny. Do zmiany kierunku i zatrzymywania ruchu taśmy służy nożny i ręczny przełącznik. Szerokość taśmy wynosi 500 lub 600 mm, a długości aż do 1400 mm, wersja produkująca rogaliki francuskie (croissanty) jest dostępna na żądanie.
ALPHA dozująca maszyna do ciasteczek
Maszyna, która, z właściwą konfiguracją, produkuje szeroki zakres ciastek (skręcanych, w foremkach, zakraplanych) pochodzących z różnych rodzajów ciast, z drutem tnącym. Wykonany ze stali nierdzewnej, posiada elektroniczne panele sterowania zapamiętujące 99 programów.
BELSHAW maszyna do lukrowania pączków
Stacja pracy do leżenia, ogrzewania i polewania zamrożonego ciasta, pączków i podobnych. Ekstremalna produktywność, łatwa w obsłudze, doskonała by stać w publicznym miejscu, gdyż nie potrzebuje nawet daszka wentylacyjnego.
BELSHAW stopień II elementu stołu roboczego dla pączków
Linia przeznaczona do produkcji mini pączków i pączków, składa się z części nadającej kształt oraz z części składniowej, patelni i obracającej się płyty, która chłodzi produkt. Ma również kubeł dla usmażonych i gotowych drożdży oraz produktów takich jak pączki.
RED dzielarko-zaokrąglarka
Dzięki maszynie otrzymuje się okrągłe bułki. Maszyna pracuje półautomatycznie, w wersji 30-36-50 kęsów, waga kęsa od 20 do 120 gr.